Thursday, 1 June 2017

Set Penyusuan Bajet Shaklee @ Shaklee Jitra

Assalamualaikum,

Hari ni madam nk share berkaitan penyusuan. Madam sendiri menyusu sepenuhnya anak3 madam. Alhamdulillah,Allah mencukupkan susu buat mereka. Sekarang, madam menyusukan anak yang berumur sudah hampir 1 tahun.

Masa dalam pantang lagi madam dh start buat stok susu. Sebab nanti dah mula kerja, dh xrisau pasal susu xcukupkan. Madam ambil pengalaman dari anak yg 1st dl..Dulu madam stat lambat bt stok. lg 2 mggu nk kerja, baru kalut buat stok. Jadi mmg susu xberapa banyak.hanya cukup2 ja. stok hr ni utk esok ja mcm tu..xdak extra.huhu..Jadi utk anak ke 2 dan ke 3, madam lebih bersedia.

Ingat supply vs demand. Lebih kerap menyusu, lebih banyak susu produce. Lebih kerap mengepam, lebih banyak produce susu. Istilah ni secara mudahnya macam kita flush toilet! Air yg keluar akan digantikan terus dgn yg baru.

Dalam set penyusuan bajet Shaklee ni ada Energizing Soy Protein (ESP) dan Alfalfa Complex.


Image result for set menyusu shaklee

Jom kita tengok kebaikan ESP ni.

ESP Shaklee ni produk paling best sebab ia memberi banyak manfaat. ESP adalah protein bukan-GMO (non-genetically modified organism) yang lengkap dengan semua asid amino perlu. Asid amino perlu di ambil dari pelbagai sumber makanan. Yang bestnya ESP ni didatangkan dengan kesemua jenis asid amino yang diperlukan untuk sintesis / proses protein supaya dapat digunakan tubuh.

Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik. ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting. Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolesterol.

Shaklee ESP: 

  • Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
  • Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
  • Mengandungi lima vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones. Kajian menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.
  • Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu program yang digelar Identity Preservation Program (IPP), di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.
25 PERATUS daripada tubuh badan manusia dibina daripada protein. Contohnya seperti kuku, kulit, otot-otot sebenarnya berasal daripada protein. Percaya atau tidak, itulah kenyataannya.





FUNGSI ALFALFA COMPLEX SHAKLEE:

  • Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
  • Melegakan sakit sendi dan belakang
  • Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
  • Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
  • Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita)
  • Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
  • Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita).
  • Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
  • Meningkatkan stamina



Kadang2 bayi lahir ada demam kuning kan (jaundis). Ibu-ibu yang menyusu boleh ambil set menyusu Shaklee terutamanya ESP, bertujuan untuk menyediakan tubuh yang sihat dengan nutrisi yang cukup supaya badan bersedia untuk produce susu yang baik. Patuhi prinsip penyusuan supply and demand dan ESP boleh bantu anda boost pengeluaran susu, agar memenuhi keperluan si anak pada ketika itu. Jadi dalam tempoh anak jaundis tu, pengambilan Alfalfa Complex dalam set penyusuan tu boleh ditangguhkan dulu sehingga anak anda kembali sihat, mungkin boleh dimulakan selepas anda selesai menjalani proses berpantang.


Ikuti beberapa testimoni hasil set penyusuan Shaklee!

Image result for set menyusu shaklee

Image result for set menyusu shaklee
Image result for set menyusu shaklee
Related image

Kalau ada bajet, boleh lah dapatkan full set penyusuan Shaklee ni ye :)




Full Set Penyusuan Shaklee :)

Jom Shaklee!

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668
FB Azwani Aziz

2 comments:

  1. Saya bermula dengan set penyusuan ni lah dulu. Memang ohsem!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, diperkenalkan dgn Shaklee kan!

      Delete