Sunday, 31 December 2017

VITAMIN B Shaklee : Sistem Penyerapan Bioaktif Berpaten | Madame

Assalamualaikum..story madam hari ni berkaitan Vitamin B.
Keistimewaan Vitamin B Shaklee dengan sistem penyerapan bioktif berpaten, khas untuk Shaklee sahaja.

Ia adalah vitamin lengkap bersama folik asid, dengan teknologi penyerapan yang tinggi. Jadi ia lebih mudah diserap oleh badan.






Khasiat Vitamin B:
  • memberi tenaga cepat
  • melawan tekanan
  • membantu tumbesaran
  • mencegah anemia 
  • meredakan senggugut
  • meredakan alahan

HARGA B COMPLEX SHAKLEE (120 tablet)

Harga pasaran sebotol RM 58.75
Sila wasap saya untuk pembelian dengan harga lebih jimat! 


Anda nak terus beli sendiri pun boleh, sila klik di sini!
Anda mungkin berminat untuk membaca tips dan post lain berkaitan. Sila klik link di bawah ya :)

http://madamwani.blogspot.my/2017/11/ubat-tahan-sakit-bahaya.html




Jom Shaklee bersama kami!

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani


Continue Reading

Saturday, 30 December 2017

Vitamin C kegemaranku : Kulit cantik, bebas jerawat | Madame


VITAMIN C KEGEMARANKU💗

No automatic alt text available.


Ni lah salah satu vitamin fav akak

Dengan teknologi pelepasan berperingkat hingga 5 jam!

Sekarang akak,
💗Sudah jarang demam
💗Jarang selsema
💗Kulit lebih licin dan bersih
💗Jerawat jarang2 menjelma

Akak menyusu Alia, dia pun jarang demam dan selsema. Lepas cucuk vaksin pun, Alia tak penah demam.

Alhamdulillah 😉

Sebotol ni tahan hingga 6 bulan tau! Memang jimat sangat :)
Boleh baca details keunikan Vitamin C di sini ya

Jom sihat, ikhtiar semulajadi dengan Shaklee!



Jom Shaklee bersama kami!


Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668


FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani
Continue Reading

Tips murah rezeki yang patut diamalkan | Madame


TIPS MURAH REZEKI

Image may contain: text

Selain solat 5 waktu yang wajib dilakukan,

Kita boleh amalkan tips murah rezeki yang selalu dikongsikan.


Jom akak kongsikan jugak pesanan seorang Ustaz yang akak kenali. Jadikan amalan setiap hari ya :)

💗Solat Dhuha 4 rakaat
💗Baca Surah Al-Waqiah selepas solat Subuh
💗Jaga amalan kepada kedua ibubapa
💗Bersedekah
💗Berdoa dengan yakin

Moga kita semua dilimpahkan rezeki yang melimpah ruah. In sya Allah.
Continue Reading

Thursday, 28 December 2017

Heliza Helmi, Selamat datang ke dalam keluarga besar Shaklee | Madame

Super wow!
Makin ramai artis dah terjebak dengan Shaklee ni. 
Jenama yang bagus dan terbukti berkesan , suplemen yang terbaik, takkan orang nak tolak kan!!
Selamat datang Heliza Helmi ke dalam keluarga Shaklee!
Siap daftar ahli terus!
Keputusan yang sangat bijak!
Sangat menjimatkan!


Image may contain: 2 people, people smiling, text

Image may contain: 1 person, smiling

Kredit : FB Nana Macarona


Jom daftar ahli Shaklee!
Bersama2 Team Madame

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani
Continue Reading

5 TIPS CANTIK SECARA SEMULAJADI | Madame

Image may contain: one or more people, text and closeup

Assalamualaikum semua!
Wanita tak dapat dipisahkan dengan kecantikkan, betul tak?
Wanita nak cantikkan kulit, cantikkan muka, nak cantik tanpa make up. Semuanya nak cantik kan!

Baju, tudung, rumah, kereta dll pun nak cantik jugak.hehe..
Meh madam kongsikan tips cantikkan kulit secara alami/semulajadi gitu..



Image may contain: drink


1. MINUM AIR MASAK

Tips ni memang utama. Kat mana2 pun, semua wajib amalkan minum air masak secukupnya. Jus or air lain tak kira tau! Hehe

Air ni membantu menyingkirkan toksin dari badan. Keperluan air mengikut berat badan masing-masing okeh. 1liter utk 25kg berat badan.



Image may contain: flower, outdoor and nature

2. MADU

Khasiat madu sememangnya tidak dapat dinafikan lagi. Selain dimakan, madu juga boleh disapu pada kulit juga.



Image may contain: food
3. TOMATO

Tomato selalu dimasak dalam makanan atau dimakan begitu saja, betul x?

Tomato boleh disapu terus kepada kulit dan ia bertindak sebagai skin toner semulajadi tau. Ia membantu merawat jerawat, jeragat dan blemish.




No automatic alt text available.

4. JUS LEMON

Selain dijadikan minuman detox, lemon boleh dibuat jus.

Enzim dalam jus lemon membantu membuang sel-sel mati pada kulit. Ia membantu mengurangkan parut, melembut dan melicinkan kulit.




Image may contain: plant, food and nature

5. ALOE VERA

Lidah buaya pun tumbuhan yang sangat berguna kan. Lendirnya mengandungi bahan aktif yang berkesan merawat parut, blemish, mengurangkan kedut dan garisan di muka.


Selamat mencuba!
Kena rajin2 okeh :)

Untuk suplemen, madam cadangkan pengambilan ESP, Vitamin C dan Vitamin E.
ESP untuk membina sel kulit yang baru
Vitamin C berfungsi membina kolagen bagi menegangkan kulit
Vitamin E membantu memudarkan parut.

Nak lagi bagus, minum Vivix dan Collagen!


Jom Shaklee bersama kami!


Team MADAMe


Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani
Continue Reading

Tuesday, 26 December 2017

Vitamin dan Mineral untuk Wanita Hebat | Madame

Assalamualaikum wanita-wanita hebat semua!

Wanita ni kerja banyak kan? Kerja di tempat kerja untuk mencari nafkah. Kerja-kerja di rumah lagi.. Dengan anak2..memasak, menemas, basuh baju, lipat kain dan macam2 lagi.... Betul tak?

Kerja yang tak pernah sudah.

Jadi,wanita memang sangat perlu menjaga kesihatan. Tak la stress, sakit, kelihatan tua di mamah usia. huhu

Jom baca kenapa wanita memerlukan setiap vitamin dan mineral berikut:

No automatic alt text available.

Kesemua vitamin dan mineral ini boleh didapati dari Shaklee tau!
Shaklee sentiasa selamat, semulajadi dan berkesan!



Jom Shaklee bersama kami!

Azwani Aziz
019-4207668
ID 1264241

FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani
Continue Reading

Monday, 25 December 2017

5 sebab hilangnya rezeki dalam rumahtangga | Madame

Assalamualaikum semua!

Sebenarnya, ada banyak lagi sebab. Tapi akak tumpukan kepada 5 yang utama yang menyebabkan hilangnya rezeki dalam rumahtangga ni.
Akak sharing untuk simpanan akak sendiri, dan juga moga turut bermanfaat untuk orang lain jugak.😘
No automatic alt text available.

Sikap kedekut untuk berbelanja terhadap anak2 dan pasangan. Sepatutnya, pasangan tidak berkira, malah patut sentiasa bersedekah kepada keluarga.
Amalan memberi akan melimpahkan rezeki yang melimpah ruah dalam keluarga. 😉



No automatic alt text available.

Pasangan mengelakkan dari bergaduh terutamanya di hadapan anak2. Sikap sabar dan sayang terhadap pasangan, akan menjadikan keluarga lebih harmoni. 
Jika ada perselisihan faham, cuba bawa berbincang elok2. Elakkan perselisihan dibiar berlarutan terlalu lama. 😘


Image may contain: text

Setiap keluarga Allah dah susun rezeki masing2. Cepat atau lambat, perlulah redha dan tawakal.
Usah mengeluh dengan kesusahan, sedangkan ada keluarga lain yang lebih dhaif dari kita. Pada masa yang tepat, pasti Allah akan bantu. Bukan ikut kemahuan kita, tapi mengikut apa yang diperlukan oleh keluarga kita.
Bersabarlah ya😘


No automatic alt text available.

Anak adalah pemberi rezeki dalam setiap keluarga. Setiap anak tu sudah ditentukan rezekinya. 
Jadi, jangan mengeluh okeh!😉


Image may contain: text

Allah Maha Besar. Mohon dan berdoalah bersungguh2 kepada Nya.
Jadi, berdoalah selalu ya. Sesungguhnya, Allah tempat kita bergantung.

"Ya Allah, peliharalah kebahagiaan keluarga kami. Berkati dan limpahkan rezeki yang melimpah ruah. Moga keluarga kami sentiasa dalam lindungan rahmat Mu dan kekal bahagia hingga Jannah."

Aamin3x.💗


Jom Shaklee bersama kami!

Azwani Aziz
019-4207668
ID 1264241

FB Azwani Aziz
PAGE fb.com//madamwani
Continue Reading

GDM (KENCING MANIS) SEMASA HAMIL | Madame


Image result for kencing manis ketika hamil

GDM (kencing manis semasa hamil) sangat merisaukan sahabat saya ni.

Gestational Diabetis Melitus (GDM) berpotensi berlaku apabila tubuh tidak mampu menghasilkan hormon insulin yang mencukupi untuk metabolisme glukosa dalam darah. Insulin ini bertujuan mengubah glukosa kepada tenaga dalam sel tubuh kita.


GDM ini jika tidak diatasi, akan memberi risiko terhadap ibu dan bayi dalam kandungan.

Risiko kepada ibu hamil:
- risiko tekanan darah tinggi
- kesukaran melahirkan bayi
- risiko mempunyai diabetes jenis 2

Risiko kepada bayi pula:
- bayi bersaiz besar
- paras glukosa darah bayi rendah selepas dilahirkan
- kesukaran bernafas
- masalah pertumbuhan jangka panjang selepas kelahiran


Semasa kandungan ketiga ni, sahabat saya ni di sahkan GDM. Kandungan sebelum ni ok saja. Tak ada masalah.

Jadi, saya akak cadangkan multivitamin Vitalea, B Complex dan kalsium Ostematrix untuk membantunya.

Moga dipermudahkan urusan Siti Rohimah sepanjang mengandung ni ya :)




Jom Shaklee bersama kami!

Azwani Aziz
https://www.wasap.my/+60194207668
ID 1264241

FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani
Continue Reading

Sunday, 24 December 2017

SUSU FORMULA TIRUAN : DILEMA IBUBAPA MASA KINI | Madame

Image result for susu formula tiruan

Negara kita dikejutkan dengan berita rampasan sejumlah 210 kotak susu rumusan bayi dipercayai tiruan oleh Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) Johor baru-baru ini.

Kontroversi susu bayi tiruan bukanlah isu yang baru. Sebelum ini, perkara yang sama pernah berlaku di China.

Kes di China ini sungguh serius sehingga ia menyebabkan kematian 6 orang bayi! Apa yang terjadi adalah pihak yang tidak bertanggungjawab telah mencampurkan satu ramuan iaitu Melamime.

Ramuan ini dikatakan telah digunakan untuk meningkatkan tahap protein dalam makanan.

Yang paling teruk, ia juga adalah bahan yang digunakan untuk membuat plastik dan boleh menyebabkan kerosakan buah pinggang jika diambil!


Image result for susu formula tiruan
Cara mengenalpasti pek tiruan yang dikongsikan oleh Mead Johnson


Apakah tanda keracunan makanan pada bayi?
Antara tanda keracunan makanan pada bayi yang perlu anda perhatikan adalah seperti berikut:
*Muntah
*Cirit-birit
*Badan kemerahan
*Meragam tanpa henti
*Demam

Alhamdulillah, Madam dimudahkan dan diberi rezeki menyusu anak mulai anak pertama hingga ke-3. Sejurus selepas dilahirkan, bayi diletakkan di dada Madam untuk bonding time dengan ibu. Automatik, bayi akan pandai hisap susu dengan sendiri. Hebat kan kuasa Allah!

Tapi tak sempat Madam menyusu mereka sampai umur 2 tahun, sebab lekat pulak bayi ke-2 dan ke-3. Hehe...

Kebiasaannya, Madam menyusu mereka sehingga umur setahun 8 bulan. Sebelum mula kerja, Madam akan mulakan mengepam sejak berpantang lagi untuk sediakan stok susu. Masa di tempat kerja, madam akan mengepam 2 kali sehari. Jadi, memang anak2 Madam fully breastfeed sejak bayi.

Alhamdulillah, suplemen Shaklee membantu ibu kekal cergas dan sihat untuk menyusukan anak2. Paling menjadi kecintaan Madam adalah Ostematrix! 

Jadi, Madam sarankan Set Selepas Bersalin Shaklee @ Set Berpantang dan Menyusu juga tau..


Untuk maklumat lanjut berkaitan set ini, sila klik di sini ya!


Dapatkan tips menyusu di sini dan jika kali pertama menyusu, boleh baca di sini. :)

Boleh wasap saya terus ya, untuk konsultasi terbaik dan semestinya percuma!



Jom Shaklee bersama kami!

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani
Continue Reading

Saturday, 23 December 2017

Keputihan : Wanita dan masalah ini tak dapat dipisahkan | Madame



K.E.P.U.T.I.H.A.N

Putih ni bukan Qu Putih tau. No.no.no..hehe

Keputihan ni memang trauma la kalau jadi kat seseorang perempuan. 

Keputihan wanita, keputihan berketul, keputihan semasa hamil, keputihan yang gatal dan berbau; Macam2 kan masalah keputihan ni. Dari remaja sampai dewasa, keputihan menjadi trauma orang perempuan. Betul tak?

Merimaskan. Sangat tidak selesa. Berbau busuk!

Kalau dah kawin, memang malu la kat suami. :'(

Masalah keputihan ni memang wajib di atasi secepat mungkin. Jangan dibiar berlarutan. Buruk padahnya. Boleh mengganggu ikhtiar kehamilan tau! Kuman bakteria tadi boleh menjangkiti bayi semasa melahirkan. Banyak lagi kesan buruk keputihan ni.

Tau tak apa punca keputihan?

Meh akak nak kongsi.

Antara faktornya adalah:
1. Jangkitan kulat
2. Jangkitan bakteria
3. Menapouse
4. Diebetes
5. Jangkitan parasit

Jadi,

Macam mana nak atasinya yek?

Kebiasaanya, klinik akan bagi antibiotik atau krim anti kulat untuk merawat masalah keputihan ini.

Secara semulajadi, anda boleh atasinya dengan suplemen dari Shaklee ni. In sya Allah, memang berkesan! Dah banyak testimoni :)

Apakah suplemen tu yek?? Ia adalah Garlic dan juga Alfalfa

Garlic adalah antibiotik semulajadi

Image result for garlic shaklee
 manakala

Alfalfa pula adalah anti kulat.

Jadi sangat sesuai untuk para wanita yang mempunyai masalah keputihan tadi.

Image result for alfalfa shaklee
Jemput baca details berkaitan Garlic dan Alfalfa Complex di sini.
Moga dapat membantu ya

Sharing is caring :)


Jom Shaklee bersama kami!


Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668


FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani
Continue Reading

Friday, 22 December 2017

HYPERKOLESTEROLEMIA : Masalah kolesterol tinggi di kalangan rakyat Malaysia | Madame

ADA TAK BINTIK KUTIL DI MUKA/BADAN?
SELALU RASA KEBAS?
SAKIT KEPALA?
KRAM / KEJANG KAKI
MUAL
LEHER NYERI

Image result for kutil di muka
 Kutil di muka tanda kolesterol


Tanda-tanda di atas adalah beberapa ciri yang menunjukkan badan mengandungi paras kolesterol yang tinggi;

Jadikan jadual paras kolesterol sihat dalam darah sebagai rujukan.





HYPERKOLESTEROLEMIA

Kolesterol yang tinggi meningkatkan risiko terkena penyakit serius seperti STROKE dan SERANGAN JANTUNG.

Ini disebabkan endapan kolesterol berlebihan pada pembuluh darah mengakibatkan aliran darah menjadi sempit dan terhalang.

Kolesterol ni ada yang jahat..ada yang baik tau. Yang jahat nama LDL, yang baik tu HDL.

Jadi,

Kolesterol tinggi sangat BAHAYA tau.

Bayangkan orang tersayang, apa akan jadi kalau tiba2 diri diserang penyakit jantung/ strok. Dengan tiba2, hilang tempat bergantung. Hilang tempat meluahkan perasaan.Hilang orang yang paling rapat. Pasti sedih kan!

Seboleh kita elak sebelum kena. 

Cegah sebelum parah. 

Better late than never!

Jadi, apa patut kita buat?

Kena amalkan pemakanan dan gaya hidup sihat ya. 
Kurangkan makanan berminyak dan bersantan. 
Kena rajin senaman jugak.


Selain tu, saya cadangkan amalkan suplemen minyak ikan Omega 3 dan Lecithin kacang soya serta Phytocol-ST.


Kerana apa,

Khasiat minyak ikan tulen berkepekatan tinggi, Omega 3 mampu membantu merendahkan kolesterol dalam badan.

Image result for omega guard shaklee

Lecithin sebagai pengemulsi lemak semulajadi mampu menguraikan lemak menjadi molekul-molekul kecil untuk penghadaman.

Image result for lecithin shaklee


Phytocol-ST diperbuat daripada gabungan sterol dan stanol yang membekalkan 2000mg sterol dan stanol setiap hari. Ia mempunyai struktur yang serupa dengan kolesterol, maka mereka akan bersaing untuk penyerapan dan sekaligus membantu meningkatkan kesihatan.

Image result for phytocol shaklee

Moga bermanfaat :)


Jom Shaklee bersama kami!


Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani

Continue Reading