Thursday, 7 December 2017

Effect Vivix Shaklee!



Kami sihat umur 50an dan 60an..Alhamdulillah.

Tiada rahsia...kami pgamal setia supplement smulajadi shaklee sejak lebih 20 thn yg lalu.

Timakasih shaklee kerna perkenalkn vivix dan collagen.

Sharing Is Blessing

Kredit FB Master Roslan


Image may contain: 5 people, people smiling, closeup

Tuesday, 5 December 2017

Effect Collagen Shaklee memang mantap!




Akak memang kagum betul dengan usaha Master Dr. Cip nak licinkan kulit mukanya

Ternyata impossible is nothing bila dulu kulit muka penuh jerawat sekarang dah licin macam mozek.

Bak kata Dr. Cip dulu macam jalan tar. Huhu


Bukan atasi dari luaran terus, tapi dari dalaman.

Sejak amalkan esp, kulitnya dah semakin baik, kemudian Dr Cip konsisten pulak amalkan collagen shaklee.

Ye lah, collagen dalam badan kita semakin menyusut seiring dengan pertambahan umur kita. Jadi, tak hairanlah kenapa keanjalan kulit kita tak sama dengan baby yang kulitnya gebu gebas tu. Perlu ditop up, nak cari pulak haruslah dengan collagen yang ori, yang high quality.

Tengoklah perubahan kulit muka Dr. Cip. Siapa sangka dulu kulit muka yang dikatakan macam jalan tar berubah licin macam mozek. Bukan licin je, malah halus, gebu, cantik.

Collagen Shaklee,
Sementara stok masih ada :)

Image may contain: text

Jom Shaklee bersama Team Madame!

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE Shop at Niewa

Wednesday, 29 November 2017

UBAT TAHAN SAKIT BAHAYA!


KESAN UBAT TAHAN SAKIT PADA GINJAL

Image result for ubat tahan sakit

Antara punca utama kegagalan ginjal (buah pinggang) adalah pengambilan ubat penahan sakit, secara berterusan atau pada dos yang tinggi.

Ubat tahan sakit menghalang penghasilan prostaglandin. Prostaglandin ini penting untuk mengembangkan saluran darah. Apabila kita mengambil ubat tahan sakit, ia menghalang penghasilan prostaglandin atau menghalang fungsi prostaglandin yang mengembangkan saluran darah.

Tida prostaglandin---> salur darah tidak mengembang ---> kurang pengaliran darah ke ginjal ---->kerosakan ginjal.

Akhirnya pengamal ubat tahan sakit akan mengalami penyakit ginjal yang kronik dan akhirnya menyebabkan masalah End Stage Renal Failure yang memerlukan rawatan hemodialysis.

Saya mencadangkan ambil bila perlu. Bila mengalami sakit yang terlalu kuat. Dapatkan nasihat doktor sebelum mengambilnya.

Kredit: FB Dr Zubaidi Hj Ahmad
------------------------------------------------------

Vitamin B Complex dan Kalsium merupakan ubat tahan sakit semulajadi. Boleh wasap akak terus untuk details ya :)


Jom Shaklee!

Team MADAMe

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE Shop at Niewa

Monday, 27 November 2017

DILEMA JERAWAT DI BADAN





Jerawat di muka;
Biasa sangat dah..betul tak :'(

Jerawat penuh di badan terutamanya di belakang badan;

Siapa ada pengalaman macam ni? Macam2 kaedah dah cuba.

Macam2 ubat dah telan.

Macam2 krim dah sapu.

Macam2 petua dah amal.

Still tiada perubahan???

Sebelum rawat, kenali dahulu puncanya. Apakah faktor yang menjadikan jerawat ni semakin teruk.

Antaranya ialah :

1. Perubahan hormon
2. Resdung
3. Faktor pemakanan yang tidak sihat
4. Stress
5. Faktor peluh
6. Faktor keturunan
7. Faktor persekitaran

Petua yang biasa diamalkan :

1. Amalkan gaya hidup dan pemakanan yang sihat

2. Kurangkan stress

3. Mandi sekurang-kurangnya 2x sehari

4. Elak memakai pakaian yang tidak menyerap peluh

5. Sentiasa tukar/basuh tuala dan cadar.

♡♡♡Tambah yang lebih mudah, amalkan Alfalfa dan Vitamin C. Alfalfa mampu membuang toksin di dalam badan manakala Vitamin C membina kolagen dan mencantikkan kulit.

Zaman sekarang semuanya nak mudah. Bukan saja mudah, malah selamat dan terbukti berkesan!

Jaminan Shaklee;
Always safe
Always green
Always work
:D

Jom Shaklee!

Join us in Team MADAMe

Azwani Aziz
ID 1264241
www.wasap.my/60194207668

FB Azwani Aziz
PAGE Shop at Niewa

Wednesday, 22 November 2017

5 TIPS BANTU PILIH SUMBER PROTEIN YANG BETUL



Minuman protein ESP boleh diminum dan dikongsi dengan seisi keluarga tau!
Dari kanak2 sehinggalah ke orang tua. Memang bagus mengamalkan minuman protein dalam diet seharian.



Di bawah ni, disertakan 5 tips dalam membantu anda memilih sumber protein yang betul.
Moga bermanfaat ya!


Jadi, pilih lah sumber protein yang betul dalam mengekalkan kesihatan kita. 
ESP mampu memberikan tenaga berterusan, kerana ia berasaskan protein tumbuhan yang berkualiti tinggi.
  • membekalkan 14g protein berasaskan tumbuhan
  • tinggi dengan kalsium
  • tanpa kolesterol
  • mengandungi 9 asid amino







Jom Shaklee!


Team MADAMe


Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE Shop at Niewa

Monday, 20 November 2017

ESP : Pilihan Terbaik Wanita

Assalamualaikum,
Kenapa minuman protein ESP menjadi kegemaran dan pilihan ramai.
haa..meh nak story..


Ibu2 memang sentiasa sibuk kan di rumah. Tak kisah la sama ada bekerja atau pun suri rumah sepenuh masa. kadang2 sampai nak makan pun tak sempat. betul x?
Kalua sempat makan pun kalut2..
kalau nk mandi..urusan di tandas pun cepat2 ja kan..sampai x tenang jadinya..

Sebab tu ibu2 memilih ESP ni. Memang sangat2 membantu ibu2 mengekalkan tenaga, memberi rasa kenyang yang lebih lama tau..



Protein membina sel-sel baru dalam badan. Dari sel inilah membentuk sistem, organ dan tubuh kita. Bila konsisten minum ESP, sel2 baru sentiasa terhasil menjadikan kulit menjadi cantik. Flawless gitu..hehe



ESP juga membantu menguatkan rambut dan kuku tau. ESP membekalkan nutrien dan asid amino kepada badan. Menjadikan rambut kuat, kurang gugur, cantik serta lebih sihat.



Minuman ESP juga bagus untuk ibu2 yang mengandung. Semua sedia maklum, ibu mengandung memerlukan nutrien yang lebih sebab ia akan dikongsi bersama bayi dalam kandungan kan. Jadi, protein ESP sangat membantu ibu2 melahirrkan bayi yang sihat.



Perempuan yang berkerjaya, pelajar2, mahupun suri rumah sentiasa sibuk menguruskan jadual seharian. Kadang2 bila sibuk sampai pemakanan pun tidak dapat dijaga. Protein ESP mengenyangkan. Ia membekalkan tenaga dan nutrien seimbang kepada badan. Maka mengelakkan masalah ketidakhadaman, pedih perut, gastrik dan masalah berkaitan perut yang lain.


Minuman protein ESP membekalkan nutrien dan khasiat kepada ibu2 dan bayi yang disusukan. Susu yang terhasil lebih pekat menjadikan bayi kurang meragam serta tidur lebih lena.


Jom Shaklee!

Team MADAMe

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE Shop at Niewa

Thursday, 26 October 2017

ANTIOKSIDA : SR VITA-C PLUS





Jom Shaklee bersama kami!

Team MADAMe

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE Shop at Niewa